Wat is een zoutkamer?

De zoutkamer is een ruimte waarin een natuurlijk microklimaat uit de zoutmijnen wordt nagebootst. Het nabootsen van dit klimaat wordt gedaan met behulp van een speciaal ontworpen machine, namelijk een halogenerator. De halogenerator zorgt ervoor dat er 100% natuurlijk zout de kamer in wordt verspreid. De muren en de vloer van de kamer zijn tevens ook bedekt met zout. De concentratie van het zout wordt continue gemeten en op het gewenste niveau gehouden.

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie in de zoutkamer duurt 45 minuten. In de zoutkamer is ruimte om te zitten en te relaxen. Er zijn verschillende soorten stoelen aanwezig waaruit u kan kiezen. De temperatuur in de zoutkamer is gemiddeld 21/22 graden Celsius. Er zijn plaids aanwezig in de zoutkamer indien u het koud krijgt.

Wat moet ik aan in de zoutkamer?

Tijdens een bezoek aan de zoutkamer is het aan te raden op gemakkelijke kleding te dragen. Om de hygiëne in de zoutkamer te waarborgen worden er schoenhoezen en haarnetjes aangereikt. Bij behandeling van huidaandoeningen is het aan te raden dat de te behandelen lichaamsdelen in open contact komen te staan met het zout. Het is mogelijk om een privé sessie te boeken.

Is de zoutkamer genezend?

De zoutkamer is geen geneesmiddel. De zoutkamer kan wel de klachten laten verminderen en hierdoor de kwaliteit van het leven verbeteren.

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer?

Ja, de kans dat u met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer zit is groot. Met hoeveel mensen u tegelijk in de kamer zit is afhankelijk van het aantal afspraken. U zult nooit met meer dan 6 mensen tegelijk in de zoutkamer zitten. Heeft u voorkeur om alleen in de zoutkamer te gaan dan is het mogelijk om een privé sessie te boeken.

Is zout slecht voor mijn gezondheid?

Te veel zout is inderdaad slecht voor onze gezondheid. In de zoutkamer inhaleert u slecht minimale hoeveelheden zout, waarbij u ver onder de gemiddelde richtlijnen blijft.

Hoe kan ik betalen?

Het is mogelijk om via PIN of contant te betalen.

info@zoutkamersalland.nl

06 1390 0787

Zompstraat 15K - 8102 HX Raalte

Copyright Zoutkamer Salland 2019